ساخت و تعمیر انواع جک‌های هیدرولیک چطوریه؟ وقتی صحبت از جک‌های هیدرولیک میشه، اولین چیزی که ذهن ما به سمتش میره پنچرگیری ماشینه. چرا که بیشترین جایی که این ابزار رو مشاهده کردیم در همین صحنه بوده. اما باید گفت این جک‌ها دارای انواع مختلفی هستن. توی این بخش قصد داریم ضمن معرفی جک‌های هیدرولیک، روش‌های ساخت و تعمیر، مزایا و معایب، عیب یابی و خدمات پس از فروش و طریقه نگهداری از این جک‌ها رو به طور کامل توضیح بدیم. بنابراین اگه به دنبال کسب اطلاعات جامع در خصوص ساخت و تعمیر انواع جک‌های هیدرولیک هستید، با ما همراه باشید.

معرفی جک‌های هیدرولیک

معرفی جک‌های هیدرولیک

در معرفی جک هیدرولیک باید به بگیم که این قطعه با نام‌های جک هیدرولیکی و یا سیلندر هیدرولیکی هم شناخته میشه. این قطعه در صنعت کاربرد بسیار زیادی داره. اصلی‌ترین کاربرد این قطعه، استفاده در ماشین‌آلات صنعتی به منظور بالا بردن اشیاء سنگین هست. به طور کلی جک‌های هیدرولیک بر اساس قانون پاسکال تولید میشن. به منظور ساخت اون‌ها هم از مایعات غیرقابل تراکم استفاده میشه. به طور کلی میشه گفت این محصول نوعی تحریک‌کننده هیدرولیک هست. عملکرد اون هم به صورتیه که نیروی مورد نیاز را در یک خط مستقیم در محور انتقال می‌ده.
سیلندر هیدرولیک، نوعی لوله هست. در این سیستم هیدرولیکی، فشار هیدرولیک درون لوله، تحریک خطی رو ایجاد می‌کنه. میشه گفت این جک‌ها از جمله اجزاء اصلی سیستم‌های هیدرولیک هستن. سیستم هیدرولیک به طور کلی 4 عضو اصلی داره که این قطعه یکی از اون‌هاست. سیستم‌های هیدرولیک معمولا در هر بخشی وجود دارن انواع اون‌ها رو میشه در بیل‌های مکانیکی، کامیون ها، لیفتراک ها، تراکتورها و… مشاهده کرد. اگر بخوایم به طور خلاصه این جک‌ها رو به شما معرفی کنیم باید بگیم نوعی محرک هیدرولیکی هستن که انرژی هیدرولیکی را به مکانیکی تبدیل می‌کنه. به زبان ساده‌تر این سیلندرها، عملکردی مشابه با ماهیچه انسان برای حرکت دارن.

عیب یابی و روش‌های تعمیر جک‌های هیدرولیک

عیب یابی و روش‌های تعمیر جک‌های هیدرولیک

یکی از مسائلی که در خصوص ساخت و تعمیر انواع جک‌های هیدرولیک باید بدونید، مسائل مربوط به عیب‌یابی و روش تعمیرجک‌های هیدرولیک هست. فرآیند و روش‌های تعمیر جک‌های هیدرولیک، امری تخصصی بوده که باید توسط متخصصین در این حوزه صورت بگیره. به طور کلی رایج‌ترین مشکلاتی که در این دستگاه‌ها رخ می‌ده، افت فشار، نشتی روغن و یا خالی کردن زیر بار هست. در این بخش قصد داریم مشکلات رایج جک‌های هیدرولیک رو بررسی کرده و نکات لازم برای عیب‌یابی رو مطرح کنیم.

بالا نرفتن جک هیدرولیک

بالا نرفتن جک هیدرولیک

یکی از مشکلات رایج در خصوص ساخت و تعمیر انواع جک‌های هیدرولیک، بالا نرفتن جک هست. این مسئله معمولا به علت بروز ایراد در سیستم جک رخ میده . به طور کلی در صورتی ک قدرت و سرعت سیلندر کاهش پیدا کنه، فشار هم کاهش پیدا میکنه. این مسئله باعث توقف و حرکت نکردن سیلندر در زیر بار میشه. برای تعمیر و رفع این مشکل، لازمه اجزای اصلی این سیستم یعنی فیلتر، پمپ، شیر فشارشکن و شیر کنترل بررسی شده و در صورت نیاز سرویس بشه. اگر این بخش مشکلی نداشته و سالم بود، لازمه پکینگ‌های سیلندر رو تست کنید. در صورت نشت روغن از این ناحیه باید این بخش رو تعویض کنید. البته این مسئله رو هم مطرح کنیم که وجود خراش در لوله سیلندر، می‌تونه مانع از بالا رفتن جک هیدرولیک بشه.

خراب شدن آب‌بندها

بالا نرفتن جک هیدرولیک

دومین مشکل در خصوص ساخت و تعمیر انواع جک‌های هیدرولیک، خراب شدن آب‌بندهاست. آب‌بندها مهم‌ترین بخش در سیستم هیدرولیک هستن. این قطعات دارای طول عمر مشخصی هستن. بنابراین در صورتی که این طول عمر تموم بشه، نشتی داخلی صورت می‌گیره. از طرفی دمای بالای دستگاه باعث خراب شدن این بخش میشه. در واقع این بخش از سیستم هیدرولیک، تا یک درجه‌ای تحمل دمای بالا رو داره. در غیر این صورت نرم شده و از بین میره. در خصوص عیب یابی جک‌های هیدرولیک باید بدونید که آخرین علت خراب شدن آب‌بندها ورود آلودگی به روغن هست. بنابراین باید در روش‌های تعمیر جک‌های هیدرولیک به این مسئله هم دقت کنید.

خراب شدن لوله ها

خراب شدن لوله ها

سومین مشکل رایج در این سیستم، خراب شدن لوله‌هاست که باید با توجه به روش‌های تعمیر جک‌های هیدرولیک این مشکل رو عیب یابی کنید. اگر بر روی لوله‌های جک هیدرولیک خطی ایجاد بشه و ذرات آلودگی به داخل روغن نشت پیدا کنه، باعث گیر کردن این ذرات داخل لوله و در نهایت ایجاد خط‌های بیشتر میشه. تمام این فاکتورها در آخرین قدم باعث بروز نشتی داخلی میشن. از طرفی ممکنه در اثر فشار زیاد، لوله‌ها باد کنن. برای عیب یابی جک‌های هیدرولیک و رفع این مشکل لازمه حتما با یکی متخصص در ارتباط باشید.

خراب شدن شفت

خراب شدن شفت

خراب شدن شفت در سیستم‌های جک هیدرولیک هم در اثر ورود ذرات آلوده داخل روغن اتفاق میوفته. به همین دلیل توصیه میشه ساخت و تعمیر انواع جک‌های هیدرولیک و برخورداری از خدمات سرویس دوره‌ای رو جدی بگیرید. در صورت ورود ذرات به داخل روغن شما متوجه نخواهید شد. بنابراین این ذرات باعث خط انداختن روی شفت و در نهایت نشتی روغن میشه. برای عیب یابی جک‌های هیدرولیک و رفع این مشکل تماس با متخصصین در این حوزه رو فراموش نکنید. در جدول زیر سایر مشکلات رایج و روش‌های تعمیر جک‌های هیدرولیک به شما نمایش داده شده:

مشکلات علت
خوردگی پوسته داخلی مخلوط شدن آب و روغن
خط افتادن داخل سیلندر ورود آلودگی به روغن و یا بار اضافه
گرم شدن سیلندر تاثیر عوامل بیروی بر روی میله پیستون
شکستن بلبرینگ چشمی بار اضافه و یا بلبرینگ بی‌کیفیت
ترکیدن کاسه نمد فشار داخلی افزایش پیدا کرده، لوله سیلندر تغییر شکل داده
مشکلات علت
نشت کردن قطر خارجی کاسه نمد ترک خوردن کاسه نمد و یا خراب شدن اورینگ
نداشتن توان کافی خراب شدن پمپ هیدرولیک، بروز نشتی داخلی
میله پیستون خط افتاده آلوده شدن روغن، نصب اشتباه والو
نشت از آب‌بند فلزکاری در فاصله درستی صورت نگرفته، سیل‌ها به درستی چسبیده نشده
ساییدگی یک طرفه میله خراب شدن بلبرینگ، بار زیاد در یک سمت

نگهداری و خدمات پس از فروش برای جک‌های هیدرولیکی

نگهداری و خدمات پس از فروش برای جک‌های هیدرولیکی

حالا که با مشکلات رایج در این جک‌ها و راهکارهایی برای رفع این مشکلات آشنا شدید، بهتره اطلاعات لازم در حوزه نگهداری و خدمات پس از فروش برای جک‌های هیدرولیکی رو دریافت کنید. به طور کلی در خصوص ساخت و تعمیر انواع جک‌های هیدرولیکی باید گفت، مهم‌ترین مسئله در کارکرد صحیح داشتن عملکرد صحیح هست. اصلی‌ترین و تنها روشی که به منظور جلوگیری از خراب شدن پلمپ‌های جک هیدرولیکی توسط متخصصین ارائه شده، محافظت از این سیستم در برابر عناصر خاص هست.
برای این کار می‌تونید از پوشش‌های خاص استفاده کنید. پوشش‌های جک‌های هیدرولیکی، از تجمع گرد و غبار و ذرات در این سیستم جلوگیری کرده و از طرفی مانع از ذرات خارجی در روغن میشن. در این جک‌ها پیستون‌های متحرک باید در موقعیت جمع شده باشن. یکی از مسائل مربوط به نگهداری و خدمات پس از روش برای جک‌های هیدرولیکی، سرویس منظم و مراجعه به متخصصین حرفه‌ای هست.

SM A730F923 1

تکنیک‌های صحیح برای نگهداری و تمیزکاری جک‌های هیدرولیک

تکنیک‌های صحیح برای نگهداری و تمیزکاری جک‌های هیدرولیک

برای افزایش طول عمر هر دستگاهی به ویژه در حوزه صنعتی، لازمه با نکات و تکنیک‌هایی برای نگهداری، تمیزکاری و سرویس آشنا بشید. همونطور که قبل از این ذکر کردیم، برخورداری از خدمات سرویس و تعمیر به موقع انواع جک‌های هیدرولیک از اهمیت بالایی برخوردار هست. در خصوص ساخت و تعمیر انواع جک‌های هیدرولیک، در این بخش قصد داریم تکنیک‌هایی برای نگهداری بهتر این دستگاه‌ها معرفی کنیم:

قبل از دمونتاژ کردن دستگاه، لازمه تمامی سطوح رو شست‌وشو بدید تا ذرات آلودگی وارد روغن نشه.

درون سیلندر و شفت رو به طور مرتب بررسی کنید و از صاف بودن سطح مطمئن بشید. در صورتی که متوجه خراشیدگی در این قسمت شدید، حتما از خدمات تعمیر و سرویس برخوردار بشید.

در زمان سرویس این جک ها، از نبود پلیسه و یا زنگ‌زدگی مطمئن بشید. چرا که همین‌ها میتونن لوازم آب‌بندی رو دچار مشکل کنن.

پیستون‌های متحرک رو همیشه در حالت جمع شده نگهداری کنید.

به هیچ عنوان در این سیستم از روغن ترمز استفاده نکنید. این کار باعث از بین رفتن پلمپ‌ها میشه.

بهتره گودگیرها در هر سرویس تعویض بشن. چرا که این قسمت نقش بسیار مهمی در افزایش طول عمر پکینگ‌های گلویی ایفا میکنن و از طرفی باعث جلوگیری از خراشیدگی شفت هم میشن.

در زمان دمونتاژ ممکنه پیشتون‎هایی با عدم طراحی درست رو مشاهده کنید. در این حالت باید اقدامات لازم برای رفع این نواقص صورت بگیره.

مزایا و معایب جک‌های هیدرولیک

مزایا و معایب جک‌های هیدرولیک

معمولا برای آشنایی بیشتر با هر سیستمی، لازمه مزایا و معایب اون سیستم رو بررسی کنید. حالا که با ساخت و تعمیر انواع جک‌های هیدرولیک تا حدودی آشنا شدید، توی این بخش قصد داریم در مورد مزایا و معایب این جک‌ها صحبت کنیم. از جمله مزایای جک‌های هیدرولیک میشه گفت این جک‌ها فضای کمی رو اشغال می‌کنن، برای جابه‌جایی بارهای سنگین کارآمد هستن، تلاش زیادی برای بالا بردن اون‌ها نیاز نیست و در نهایت در مقایسه با جک‌های پیچ وزن کمتری دارن.
در بیان معایب این جک‌ها باید گفت اگر روغن دچار مشکل بشه ممکنه بشکنن، از سرعت بالایی برخوردار نبوده و کند هستن و در نهایت سریع گرم شده و در زمان گرما بوی نامطبوعی دارن.

آموزش تعمیر جک هیدرولیک

با آموزش تعمیر جک هیدرولیک شما می‌تونید مشکلات مختلف این دستگاه‌های صنعتی رو رفع کنید. بالا نرفتن جک هیدرولیک، گرم شدن سیلندر، شکستن بلبرینگ چشمی، خط افتادن داخل سیلندر و… از جمله رایج‌ترین مشکلاتی هست که در این دستگاه رخ داده و نیاز به تعمیر و عیب‌یابی اون دارید. بهتره قبل از آشنایی با چگونگی تعمیر این جک‌ها به یک‌سری نکات توجه داشته باشید. این نکات رو در ادامه بیان می‌کنیم:

  • لازمه قبل از تعمیر جک هیدرولیک کلیه سطوح و قطعات رو به طور کامل شست‌وشو بدید. با این کار از ورود آلودگی به داخل دستگاه جلوگیری میشه.
  • داخل سیلندر و شفت جک رو به طور کامل بررسی کنید. این بخش‌ها باید صاف و یکدست باشه. در صورتی که متوجه خراش در این سطوح شدید باید نسبت به تعمیر و رفع اقدام کنید.
  • بهتره همه لوازم آب‌بندی رو تعویض کنید. امکان داره بعضی از این قطعات سالم باشن اما در دمونتاژ همه رو باهم تعویض کنید که نیاز به تعمیر مجدد نباشه.
  • گردگیرها رو تعویض کنید. این قطعات نقش مهمی در جلوگیری از شفت جک و تماس با ذرات جامد دارن. بنابراین با تعویض از تخریب این نواحی جلوگیری می‌کنید.
  • از اون‌جایی که پلیسه و زنگ‌زدگی روی قسمت‌های مختلف جک ممکنه صدفه جدی به ابزارهای آب‌بندی وارد کنه، بنابراین بهتره در زمان تعمیر این نواحی رو پلیسه‌گیری کنید.

جک هیدرولیک را چگونه تعمیر کنیم؟

در مطالب فوق نکاتی که قبل و حین تعمیر جک هیدرولیک باید بدونید رو مطرح کردیم. با رعایت نکات فوق، لازمه بدونید که جک هیدرولیک رو چطوری سرویس کنید. در  این خصوص باید بگیم که وجود یک متخصص کمک زیادی کرده و از تخریب دستگاه هم جلوگیری میکنه. اما شما می‌تونید با داشتن دانش کافی و اطلاعاتی در این حوزه، روش تعمیر رو بدونید و نسبت به تعمیر و عیب‌یابی اقدام کنید. ما در ادامه به طور مختصر روش تعمیر جک هیدرولیک رو توضیح میدیم:

3 min 12

آماده‌سازی و ایمنی

قبل از هر چیزی نکات ایمنی رو رعایت کنید. استفاده از عینک و دست‌کش مهم‌ترین اقدامی هست که در این مرحله باید رعایت کنید.

یافتن علت مشکل

ایراد جک هیدرولیک چیه و مربوط به کدوم قطعه هست؟ بالا نرفتن جک هیدرولیک، خراب شدن لوله ها، خراب شدن شفت، نشتی از جک هیدرولیک، خراب شدن پمپ و… مشکلاتی هست که ممکنه در این دستگاه رخ بده. با یافتن مشکل، نسبت به تعمیر قطعه موردنظر اقدام کنید.

قطع جریان برق

حتما قبل از شروع به عیب‌یابی مطمئن بشید که جریان برق به جک قطع شده. در غیر این صورت ممکنه خسارات جدی به دستگاه وارد بشه.

تخلیه فشار هیدرولیکی

با کمک دسته‌های تخلیه فشار هیدرولیکی رو به طور کامل تخلیه کنید.

باز کردن جک

در این مرحله تمام قطعات جک رو با استفاده از ابزارهای لازم باز کنید تا به قطعات دسترسی کامل داشته باشید.

تعویض قطعات خراب

قطعات رو به طور کامل بررسی کنید. در صورت وجود نشتی و یا خرابی در هر قطعه نسبت به تعمیر یا تعویض اقدام کنید.

بستن جک و تست

در نهایت لازمه مجددا قطعات رو ببندید و مجددا اقدام به بررسی فشار هیدرولیکی کنید. دستگاه رو راه‌اندازی کرده و از سالم بودن اطمینان حاصل کنید.

3 min 1

چند وقت یک بار باید جک هیدرولیک رو عیب‌یابی کرد؟

به طور کلی با تعمیر و نگهداری صحیح می‌تونید عملکردی ایمن و استفاده‌ای مفید از جک‌های هیدرولیک داشته باشید. سعی کنید سیستم‌های هیدرولیک رو به طور مرتب و روزانه بررسی کنید. به یاد داشته باشید که نگهداری صحیح و سرویس جک‌های هیدرولیک هزینه خیلی کمتری از تعویض قطعات به همراه داره. بنابراین بررسی و تعمیر به موقع مشکلات می‌تونه باعث کارایی مفید، صرفه‌جویی در وقت و هزینه و افزایش طول عمر دستگاه بشه. در صورت داشتن دانش کافی خودتون اقدام به رفع این مشکل کنید. در غیر این صورت حتما با یک متخصص تماس بگیرید.

استفاده و کاربردهای جک‌های هیدرولیک

استفاده و کاربردهای جک‌های هیدرولیک

یکی از سوالاتی که ممکنه در خصوص جک‌های هیدرولیک داشته باشید این است که کاربردهای این جک‌ها چیه؟

  • بلند کردن و حرکت دادن ماشین‌آلات کشاورزی
  • حرکت دادن خودروهای معمولی از روی چاله و جابه‌جا کردن تایرها
  • استفاده در ماشین‌آلات معدنی و راه‌سازی، جرثقیل‌ها و…
  • استفاده در پالایشگاه ها
  • استفاده در حفاری زمین
  • استفاده در معماری و برج‌سازی
  • جابه‌جایی وسایل نقلیه مختلف
i 06445627

روش‌های ساخت جک‌های هیدرولیکی

روش‌های ساخت جک‌های هیدرولیکی

همونطور که در ابتدای مقاله مطرح کردیم، جک‌های هیدرولیکی با نام جک‌های روغنی و یا سیلندر هیدرولیک هم شناخته میشن. روش‌های ساخت جک‌های هیدرولیکی به این صورت هست که در زمان ساخت به فشار کاری، نجوه نصب، سرعت جک و شیرهای کنترلی باید دقت بشه. در واقع توجه به این مسائل در ساخت جک‌های هیدرولیکی باعث میشه تا ظاهر، عملکرد و بازدهی انواع جک‌های هیدرولیکی طبق چیزی باشه که مشتری انتظار داره. ساخت جک هیدرولیکی در انواع زیر صورت می‌گیره:

  • ساخت جک هیدرولیکی ساده
  • هیدرولیکی روغنی
  • هیدرولیکی کوچک
  • هیدرولیکی دستی
  • هیدرولیکی برقی
  • هیدرولیکی قوی
  • هیدرولیکی دو طرفه
    لازم به ذکر است که برای ساخت سیلندر هیدرولیکی دریافت اطلاعات و مشخصات کامل از سمت سفارش‌دهنده اهمیت بالایی داره. چرا که این امر برای ساخت سیلندر هیدرولیکی با عملکرد مناسب مورد نیاز هست. معمولا برای ساخت این جک ها، لازمه از قبل نقشه‌ای مناسب طراحی بشه تا دستگاه نهایی، مدنظر مشتری باشه.
بیشتر بخوانید
Mechanical press

مشاوره در خرید و استفاده از جک‌های هیدرولیک

مشاوره در خرید و استفاده از جک‌های هیدرولیک

پرس ایران، از جمله مطرح‌ترین سازنده‌های جک هیدرولیک با کیفیت ساخت بالاست. ما در پرس ایران به منظور ساخت انواع جک‌های هیدرولیک و دیگر ماشین‌آلات صنعتی، از متریال‌های درجه یک استفاه می‌کنیم. هدف اصلی ما جلب رضایت مشتری‌ها و تولید دستگاه‌های باکیفیت در حوزه صنعت هست. به طور کلی میشه گفت گروه مهندسی پرس ایران، با برخورداری از مهندس‌های متخصص و مجرب و همچنین دستگاه‌ها و تجهیزات درجه یک و پیشرفته، آماده ارائه خدمات طراحی، مهندسی، ساخت، عیب‌یابی، تعمیر و در نهایت مشاوره در خرید انواع جک‌های هیدرولیکی هست. برای دریافت راهنمایی و اطلاعات کافی در حوزه خرید و استفاده از جک‌های هیدرولیکی، کافیه با ما در پرس ایران در ارتباط باشید. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید. ما به شما این ضمانت رو میدیم که بهترین خدمات در خصوص ساخت، تعمیر و خرید جک‌های هیدرولیک رو در اختیار شما قرار خواهیم داد. خدمات کلی پرس ایران در این حوزه شامل موارد زیر هست:
تعمیر انواع جک‌های هیدرولیک یک طرفه و دوطرفه
تعمیر جک‌های تلسکوپی
تعمیر جک هیدرولیک آسانسور
تعمیر جک‌های جرثقیل
تعمیر جک‌های میل فرمان خودرو
تعمیر جک هیدرولیکی ترمزدار
تعمیر جک‌های پاورتیم، انرپک، دوپلوماتیک، آتوو، یوکن، رکسروت

بیشتر بخوانید
Bild 1

روغن ریزی جک های هیدرولیک

جک هیدرولیک به عنوان یک محرک خطی شناخته می شود که به روغن موجود در سیلندر نیرو وارد می کند و این نیرو روغن را به سمت سیلندر مرکزی حرکت می دهد و بر روی پیستون فشار ایجاد می کند و به بلند کردن بار روی پیستون کمک می کند. همه جک ها معمولا دچار مشکلات و ایراداتی هستند که یکی از رایج ترین مشکلات روغن ریزی جک هیدرولیک است.
هنگام بررسی علل روغن ریزی جک هیدرولیک، عوامل مختلفی باید در نظر گرفته شود:
اولین نکته ای که می توان علت نشتی روغن را بررسی کرد، عبور لوله های عامل نشت روغن است.
یکی دیگر از عوامل مهم را می توان نشتی در پمپ هیدرولیک دانست که باعث کم شدن روغن و مشکلاتی می شود.
یکی دیگر از عواملی که می توان به عنوان علت روانکاری نام برد، نشت روغن از شیر هیدرولیک یا قسمت جک دو طرفه است.
آخرین و مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه کرد پاره شدن بسته بندی و تمام شدن لوازم داخل جک است.

قیمت تعمیر جک‌های هیدرولیک بر اساس نوع جک، برند مورد نظر، قطعه خراب شده، مقدار زمانی که لازم هست و… تعیین میشه. برای اطلاع دقیق از قیمت‌ها با ما در پرس ایران از طریق شماره‌های درج شده در سایت در تماس باشید.

این جک‌ها دارای شکل و ساختاری ساده هستن و در عین حال قدرت بالایی هم دارن.

نمونه کارهای پرس ایران

نمونه کارهای پرس ایران

X