لوله کشی صنعتی یا پایپینگ، نوعی خدمات یا سیستم هست که از چند لوله و اتصالات تشکیل میشه. این روش معمولا برای انتقال یا پالایش سیالات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیره. لوله کشی صنعتی، مهم‌ترین و حساس‌ترین بخش از پروژه‌های صنعتی و عمرانی هست و باید با دقت بالا و توسط افراد متخصص و حرفه‌ای در این زمینه صورت بگیره. شاید هنوز معنی پایپینگ براتون به طور کامل مشخص نشده باشه. برای همین، ما در این بخش قصد داریم به طور کامل در مورد لوله کشی صنعتی، اجزا، اتصالات، روش و مراحل اجرا، قطعات، کاربردها، انواع سیستم و روش‌های پایپینگ یا لوله کشی صنعتی صحبت کنیم. برای آشنایی بیشتر با این روش لوله کشی، با سایت پرس ایران همراه باشید تا توضیحات جامع و مفیدی در این حوزه در اختیار شما قرار بدیم.

نمونه کارهای پرس مکانیک پرس ایران

نمونه کارهای پرس مکانیک پرس ایران

اجزای ساخت یونیت هیدرولیک

اجزای ساخت یونیت هیدرولیک

حالا که با یونیت هیدرولیک به طور مختصر آشنا شدید، لازمه برای ساخت یونیت هیدرولیک به شیوه‌ای صحیح، با اجزای این سیستم هم آشنا بشید. هر یونیت یا پاورپک هیدرولیک از سه بخش اصلی تشکیل میشه که این سه بخش شامل الکتروموتور (موتور احتراقی) پمپ هیدرولیک و مخزن هست. این سه بخش، در واقع اجزای اصلی یونیت رو تشکیل میدن. اما این سیستم به اجزای جزئی‌تری تقسیم میشه که در ادامه بیان می‌کنیم.

الکتروموتور

در انواع یونیت‌های هیدرولیک از موتور الکتریکی با برق DC و AC به عنوان محرک پمپ هیدرولیک استفاده میشه. الکتروموتور با برق AC رایج‌تر از انواع دیگه هست. چرا؟ چون توان خروجی بالایی داشته و هزینه ساخت پایین‌تری داره.

پمپ هیدرولیک

دومین جزء از اجزای یونیت هیدرولیک، پمپ هیدرولیک هست. وظیفه اصلی پمپ هیدرولیک در این سیستم، تبدیل انرژی مکانیکی موتور به انرژی هیدرولیک هست. برای اتصال شفت خروجی الکتروموتور به شفت محرک پمپ از کوپلینگ استفاده میشه. از طرفی برای خروج روغن از مخزن، محور پمپ شروع به چرخش کرده و باعث اختلاف فشار بین ورودی و خروجی پمپ میشه. در نهایت از پورت خروجی عبور کرده و با شیلنگ و لوله‌های هیدرولیکی به سمت عملگرها هدایت میشه.

بلوکه یا منیفولد هیدرولیک

از اجزای دیگه یونیت هیدرولیک، بلوکه یا منیفولد هیدرولیک هست. قطعا برای ساخت یونیت هیدرولیک باید با این اجزاء به طور کامل آشنا باشید. این جزء از سیستم یونیت، باعث تنظیم جریان، فشار و جهت سیال میشه. طراحی و ساخت بلوکه‌ها با توجه به نوع و تعداد اجرای کنترل‌کننده متفاوته.

شیرهای هیدرولیک

شیرهای هیدرولیک، نوعی کنترل‌کننده در یونیت هیدرولیک هستن. اما چطوری این کار رو انجام میدن؟ این کار به روش‌های مختلفی مثل قطع و وصل کردن جریان، انتقال جریان، یک طرفه نگه داشتن جهت سیال و… انجام میشه. اما نوعی از شیرهای هیدرولیک باعث ورود روغن به سیلندر و خروج از این بخش میشن. بعضی از پراستفاده‌ترین شیرهای هیدرولیک شامل چک ولوها، فشارشکن ها، نیدل ولو یا فلو کنترل‌ها و شیرهای کنترل جهت هستن.

مخزن روغن یا تانک

طراحی صحیح و اصولی مخزن روغن، نقش مهمی در افزایش بازدهی و طول عمر قطعات سیستم هیدرولیک داره. حالا مخزن دقیقا برای چی در ساخت یونیت هیدرولیک از اهمیت بالایی برخورداره؟ مخزن محلی برای تجمع لجن، آب و ذرات فلزی ته‌نشین شده بوده و به حباب‌های هوا اجازه میده تا از سطح روغن جدا بشن. بنابراین این مخزن، تنها برای نگه داشتن سیال هیدرولیک نیست بلکه مکانی مهم برای تامین شرایط موردنیاز هست.

نمونه کارهای پرس هیدرلویک پرس ایران

نمونه کارهای پرس هیدرولیک پرس ایران

روش طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک

روش طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک

حالا که با یونیت هیدرولیک به طور مختصر آشنا شدید، لازمه برای ساخت یونیت هیدرولیک به شیوه‌ای صحیح، با اجزای این سیستم هم آشنا بشید. هر یونیت یا پاورپک هیدرولیک از سه بخش اصلی تشکیل میشه که این سه بخش شامل الکتروموتور (موتور احتراقی) پمپ هیدرولیک و مخزن هست. این سه بخش، در واقع اجزای اصلی یونیت رو تشکیل میدن. اما این سیستم به اجزای جزئی‌تری تقسیم میشه که در ادامه بیان می‌کنیم.

اطلاع از قطعات سیستم مکانیکی

اطلاع از قطعات سیستم مکانیکی

مرحله اول قبل از ساخت، اطلاع کامل از احزای یونیت هیدرولیک، طرز کار و محاسبات هست. بنابراین قبل از هر چیزی با قطعات این سیستم به طور کامل آشنا بشید. در مطالب فوق در مورد قطعات یونیت هیدرولیک به طور دقیق صحبت کردیم.

i2

شبیه‌سازی مدار هیدرولیک

شبیه‌سازی مدار هیدرولیک

دومین مرحله، شبیه‌سازی مدار هیدرولیک هست. در این مرحله باید در مورد نوع، تعداد، حجم و نحوه عملکرد قطعات دانش کافی رو داشته باشید. برای شبیه‌سازی، از نرم‌افزارهای پیشرفته یا نقشه‌کشی به صورت دستی استفاده میشه. در شماتیک یا ترسیم نقشه، محل قرارگیری تمام قطعات مشخص میشه. هدف از این کار، داشتن طرح نهایی و اطلاع از نحوه عملکرد یونیت در سیستم‌های هیدرولیکی هست. در فرآیند شبیه‎‌سازی، به راحتی میشه از بروز آسیب و خطاهای احتمالی ناشی از ساخت و عملکرد پیشگیری کرد.

شبیه‌سازی مدار هیدرولیک

انتخاب صحیح قطعات

انتخاب صحیح قطعات

سومین مرحله از مراحل ساخت و طراحی یونیت هیدرولیک، انتخاب صحیح قطعات هست. این مرحله مهم‌ترین مرحله برای تولید این سیستم هست. انتخاب الکتروموتور، پمپ، شیرآلات و سایر قطعات باید مطابق با دستورالعمل‌های مشخصی انجام بشه. در غیر این‌صورت آسیب‌های جدی مالی، جانی و یا کاری ایجاد میشه.
الکتروموتور که یکی از اجزای مهم این سیستم هست، به عنوان منبع تامین انرژی، قدرت و سرعت متفاوتی داره. این قدرت و سرعت باید با توجه به نوع سیستم هیدرولیکی انتخاب بشه. دومین قطعه که پمپ هیدرولیک هست، نقش مهمی در تعیین سرعت حرکت جک‌ها و سرعت چرخش هیدروموتور داره. بنابراین انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب در میزان دبی خروجی و فشار قابل تحمل نقش مهمی داره.
در خرید شیرآلات برای ساخت یونیت هیدرولیک باید به سایز و مشخصات فنی مثل فرمان داخلی، دستی و یا برقی بودن و… توجه کنید. این مسائل در کنترل فشار، دبی و جهت حرکت موثر و صحیح تاثیر زیادی دارن. در نهایت باید قطعات و لوازم جانبی مثل آکومولاتور، سیستم فیلترینگ، شیلنگ‌ها و اتصالات رو با کیفیت مناسب و عملکرد صحیح انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید
اطلاع از قطعات سیستم مکانیکی

ساخت و جمع کردن نهایی یونیت

ساخت و جمع کردن نهایی یونیت

به طور کلی کنار هم قرار دادن قطعات یونیت هیدرولیک و ساخت یک سیستم اصولی و حرفه ای، نیاز به دانش و تجربه بالایی داره. بنابراین باید حتما دانش کافی در این زمینه رو داشته باشید. تانک هیدرولیک در این سیستم، مهم‌ترین بخش بوده که محل قرارگیری قطعات مختلفه. در زمان ساخت یونیت، تمامی قطعات در کنار هم و با ترتیب مشخصی باید روی این بخش قرار بگیرن. این کار نیاز به دانش بالایی داره. بنابراین، سپردن مرحله نهایی به متخصصین این حوزه، باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه و اجرای یک سیستم اصولی میشه.

ساخت و جمع کردن نهایی یونیت

محاسبات یونیت هیدرولیک

محاسبات یونیت هیدرولیک

محاسبات یونیت هیدرولیک بر طبق فرمول‌های خاصی صورت می‌گیره. بنابراین اطلاع از این فرمول ها، برای انجام محاسبه به صورت صحیح الزامی هست. در ادامه فرمول‌های محاسبات یونیت هیدرولیک رو توضیح دادیم:
فرمول به دست آوردن فشار سیستم :P=F/A
P: فشار سیستم بر حسب پاسکال
F: نیروی مورد نیاز بر حسب نیوتن
A: سطح مقطع پیستون جک بر حسب متر مربع
فرمول به دست آورد دبی مورد نیاز یا دبی پمپ: V=v/t
V: دبی مورد نیاز بر حسب لیتر بر دقیقه
v: حجم کل سیلندر از طریق ضرب A کورس جک بر حسب لیتر
T: زمان سیکل کاری بر دقیقه
فرمول توان مورد نیاز پمپ هیدرولیک P=p*Q/600
P: توان الکتروموتور بر حسب کیلووات
p: فشار کاری سیستم بر حسب بار
Q: دبی خروجی پمپ بر حسب لیتر

بیشتر بخوانید
محاسبات یونیت هیدرولیک

قیمت ساخت یونیت هیدرولیک

قیمت ساخت یونیت هیدرولیک

برای اطلاع از قیمت ساخت یونیت هیدرولیک باید بگیم که قیمت این سیستم بر اساس نیاز مشتری برای حرکت مکانیکی و یا درخواست طراح، در الگو و مدل‌های مختلفی تولید میشه. از جمله مراکز معتبر و متخصص برای ساخت انواع یونیت هیدرولیک، کمپانی پرس ایران هست. ما در کمپانی پرس ایران انواع یونیت هیدرولیک رو طراحی کرده و تولید می‌کنیم. یونیت‌های ساخته شده در پرس ایران، از قطعات باکیفیت و اروپایی ساخته میشن. بنابراین اگر قصد ساخت یونیت‌های مینی یا کوچیک و بزرگ رو دارید، با ما در ارتباط باشید. پرس ایران با برخورداری از متخصصین حرفه‌ای و بکارگیری بهترین قطعات، انواع یونیت هیدرولیک رو با کیفیت قطعات تضمینی تولید میکنه. برای دریافت اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت، با شماره‌های درج شده در سایت در ارتباط باشید.

نکات مهم قبل از طراحی یونیت هیدرولیک

قبل از طراحی یونیت هیدرولیک باید از خودتون بپرسید چه نکاتی رو باید رعایت کنید؟ همچنین مشخص کردن کاربرد یونیت هیدرولیک و این که قراره  دقیقا چه کاری و با چه مشخصات فنی برای شما انجام بده از اهمیت زیادی برخورداره . در این بخش قصد داریم به طور مختصر نکات مهم قبل از طراحی رو بیان کنیم:

بررسی فشار و سرعت حرکت یک جک هیدرولیک

برای بررسی فشار و سرعت مورد نیاز، باید مشخص کنید جک هیدرولیک چه مقدار نیرو قراره  اعمال کنه. یعنی باید بدونید به 1 تن، 10 تن و یا 100 تن نیرو نیاز دارید. برای این کار محاسبه مساحت سطح مقطع جک نیازه. این کار از طریق  رابطه A=Πr² ( شعاع داخلی سیلندر:r)   امکان‌پذیر‌ه . همچنین لازمه  دامنه حرکتی جک رو تعیین کنید. اینکه جک از ابتدا تا انتها چه مسافتی ر باید طی کنه از اهمیت بالایی برخوردار‌ه . با داشتن سطح مقطع هیدرولیک و ارتفاع سیلندر، حجم داخلی‌ استوانه و با داشتن حجم داخلی و سرعت حرکت در دقیقه حجم مورد نیاز روغن در دقیقه حساب میشه.

بررسی فشار و سرعت حرکت موتور هیدرولیکی

دومین نکته از نکات طراحی یونیت هیدرولیک، بررسی فشار و سرعته . برای اینکار کاتالوگ هیدروموتور رو بررسی کرده و میزان نیرو چرخشی مورد نیاز رو تایین کنید. با اطلاع از این مسئله فشار کاری هیدروموتور بدست میاد. برای محاسبه حجم سیال موردنیاز موتور هیدرولیکی نیز باید ابتدا با مراجعه به کاتالوگ سایز موردنیاز رو تامین کرده و سپس بررسی کنید که هیدروموتور در هر دقیقه چند دور میزنه. با بررسی این مسائل می‌تونید سیال هیدرولیک مورد نیاز را محاسبه کنید

دبی و فشار پمپ هیدرولیک پاورپک

برای انتخاب پمپ هیدرولیک برای پاوربک نیازه  دبی یا حجم جابه‌جایی سیال هیدرولیک و فشار قابل تحمل محاسبه بشه. به طور کلی بدنه پمپ هیدرولیک می‌بایست مقدار فشار ‌موردنیاز رو تحمل کنه. برای محاسبه دبی، سرعت حرکت جک‌های هیدرولیک و چرخش موتور نیازه . سرعت چرخش پمپ نیز تعیین‌کننده مقدار لیتراژ خروجیه. برای محاسبه فشار پمپ هیدرولیک نیز لازمه  فشار سیستم هیدرولیک و فشار کاری جک هیدروموتور محاسبه شه.

بدست آوردن سرعت چرخش و گشتاور الکتروموتور

برای انتخاب الکتروموتور می‌بایست سرعت چرخش و توان بررسی بشه. برای انتخاب پارامترهای الکتروموتور هم لاز‌مه حجم جابه‌جایی پمپ هیدرولیک و فشار کاری بدست بیاد. روش محاسبه رو در پاراگراف‌های فوق توضیح دادیم. از اون‌جایی که سرعت چرخش در لیراژ خروجی تاثیرگذار‌ه  میشه گفت سرعت الکتروموتورها در ایران با توجه به فرکانس برق 50 هرتز  970، 1450 و 2750 rpm هست .

محاسبه سایز و فشار شیرآلات یونیت هیدرولیک

در نهایت لازمه  سایز و فشار رو بررسی کنید. این بخش یکی از مهم‌ترین مراحل محاسبات پاوربک هیدرولیکه . شیرهای یونیت هیدرولیک در سایزهای مختلفی وجود دارن. این سایزها تعیین‌کننده حجم عبوره . در این خصوص می‌تونید کاتالوگ‌ها رو بررسی کنید. در بخش زیر این مسئله شفاف‌تر توضیح داده شده:

  • عبور سیال تا 30 لیتر شیر سایز 1/4 اینچ
  • عبور سیال از 35 الی 80 لیتر شیر سایز 3/8 اینچ
  • عبور سیال از 85 الی 150 لیتر سایز 1/2 اینچ
  • عبور سیال از 160 الی 250 لیتر سایز 3/4 اینچ
  • لیتراژ بیش از 259 لیتر شیر سایز 1.1/4 اینچ

لوازم جانبی یونیت هیدرولیک

به طور کلی لوازم جانبی یونیت هیدرولیک به قطعاتی گفته میشه که حضور آن‌ها الزامی نیست اما عملکرد رو بهتر می‌کنه. در این بخش قصد داریم در خصوص این لوازم صحبت کنیم.

  • لوازم پمپ‌های هیدرولیک و تجهیزات متصل به الکتروموتور مثل گلدانی پمپ، کوپلینگ، فلانچ ورودی و خروجی
  • لوازم جانبی شیرآلات نظیر بلوک، سوکت‌های فرمان برق شیرهای ساده، کارت‌های درایو و…
  • لوازم جانبی اندازه‌گیری هیدرولیک جهت اندازه‌گیری فشار و جریان به صورت آنالوگ و دیجیتال مثل گیج فشار یا مانومتر، ترنسمیتر و برشر سوئیچ
  • لوازم فیلترینگ مثل فیلتر خط مکش پمپ، فیلتر خط فشار سیستم و فیلتر خط برگشت یا تخلیه
  • لوازم دیگر از جمله انباره، دستگاه‌های روغن‌کاری، لوازم گرم‌کن، خنک‌کن و… در هیدرولیک

طرز کار یونیت هیدرولیک چگونه است؟

به طور کلی تمام قطعات یونیت هیدرولیک به یک دیگر متصل شده و بر این اساس با هم کار میکنن. طرز کار یونیت هیدرولیک به این صورته  که در اول کار پمپ هیدرولیک به الکتروموتور متصل میشه. زمانی که الکتروموتور به چرخش در میاد، یونیت هیدرولیک هم می‌چرخه. این چرخش سبب مکش سیال هیدرولیک از تانک میشه. در نتیجه باعث میشه این سیال به سمت خروجی پمپ بره. این سیال لازمه  به سمت نقطه موردنظر حرکت کنه. این سیال از دو طریق به عملگر هدایت میشه؛ یا به صورت مستقیم و یا توسط شیر هیدرولیک. در یونیت هیدرولیک لازمه حتما از شیرآلات به منظور کنترل جهت درست سیال ‌استفاده شه. در نهایت سیال پس از انجام کار می‌بایست مجدد به سمت تانک برگرده. این کار نیز توسط شیر هیدرولیک انجام میشه. لازم به ذکر ‌هست  برای عملکرد بهتر، لازمه در مسیر برگشت سیال از خنک‌کن برای کنترل دمای موتور ‌استفاده بشه.

سوالات متداول

یونیت هیدرولیک، یکی از سیستم‌های پیچیده هیدرولیکی هست که وظیفه تامین و انتقال انرژی به قطعات مختلف رو داره. این سیستم از اجزای مختلفی تولید میشه و هر قطعه عملکرد مخصوص به خودش رو داره.

به عنوان یک مشتری و فردی که تقاضای ساخت یونیت هیدرولیک از یک کمپانی رو داره، باید اطلاعاتی از جمله مقدار سرعت جک هیدرولیک، نحوه نصب جک هیدرولیک، فشار کاری سیستم، دبی پمپ، انتخاب نوع برند قطعات و مواردی از این قبیل رو در اختیار شرکت سازنده قرار بدید. این اطلاعات با توجه به نیاز و کاربری شما تعیین میشه.

قیمت یونیت هیدرولیک به الگو، طراحی و مدل موردنظر مشتری تعیین میشه. در واقع قیمت یونیت‌های کوچیک با قیمت یونیت‌های بزرگ متفاوته. برای اطلاع دقیق از قیمت، اول باید نیاز شما تعیین بشه و بعد استعلام قیمت داشته باشید.

X